Hvidvin

Vi elsker hvidvin!

Pizza Propria tilbyder hvidvin fra en lang række natur-, øko- og biovin-producenter. Da der er stor efterspørgsel på vinene, forandres vores vinkort ofte, og vi forsøger at holde det opdateret her på siden.
Hvis du vil være sikker på, hvad vi har på hylderne, før du kommer på besøg, skal du være velkommen til at ringe til os.

Lige nu tilbyder vi følgende vine:

GRECHETTO

Denne hvidvin er meget traditionel i sin opbygning. Den er lavet på 100 % Grechetto, en meget lokal drue i Umbrien. Den har været 4 måneder på ståltanke, hvilket forener det mineralske grønne med en mørkere fyldigere frugt. Modne toner af selleri, ristede nødder og æbler.

Drue: Grechetto
Producent: Omero Moretti
Hvor: Umbrien
– Økovin

FALANGHINA

Druerne høstes top-modne ved 13 % potentiel alkohol og presses direkte. Mosten gæres derefter køligt og gæringen varer 20 dage. Vinen vokser op på ståltank indtil den tappes. Vinen har en frisk syre som dufter af melon, fersken og våde sten. En skøn vin!

Drue: 100% Falanghina
Producent: Gino, Egidio og Francesco
Hvor: Campania
– Økovin

SEMPLICEMENTE BIANCO BELLOTTI

Cortese er en hvid druesort, som bliver til lækre lime-duftende vine. Sorten er kendt for sin stærke surhed og dens evne til at bevare friskheden. Vinen har noter af æble, fersken og honning, og den har lime, mandel og lette urte- eller græsagtige aromaer.

Drue: 100 % Cortese
Producent: La Stoppa
Hvor: Emilia Triple A, i det nordige Toscana
– Biovin

NINFA

Halmgul vin med tydelig gylden refleksion. Utrolig lækker frisk hvidvin lavet på den lokale drue Cataratto. Den har fuld smæk på de frugtagtige dufte, en smule hvide blomster, citrus og let vanilje. Frisk hvidvin med en velbalanceret eftersmag.

Drue: 100% Cataratto
Producent: Valdibella
Hvor: Camporeale, Sicilien
– Økovin

MUNI BIANCO

Muni Bianco er en blanding mellem Durella og Chardonnay. Lige præcis disse to druer skaber en utrolig frugtig stil. Vinen er
lavet med en minimal tilsætning af sulfitter. Efter den færdige gæring lagrer vinen ca. 9 mdr. på ældre træfade. Syrlig, frisk og lækker vin med en fin karakter.

Drue: 50% Chardonnay & 50 % Durella
Producent: Daniele Piccinin
Hvor: Veneto
– Økovin

MÜLLER THURGAU

Müller Thurgau er en hvidvinsdrue, som blev skabt tilbage i 1882. Det er en krydsning mellem Riesling og Madeleine Royale. Kendetegnet for denne vin er en underliggende fedme kombineret med en intens syre og stor aromatisk præcision. Den har høj mineralitet og en forfinet balance.

Drue: 100% Müller Thurgau
Producent: Günther Kreschbaumer / Köfererhof
Hvor: Alto Adige
– Økovin

MUNTÁ

Vinen har en intens gylden farve. Aromaerne, der slår dig som en blomstereng blandet med frugtagtige dufte, kan måske minde dig om
mandelblomsten. I munden har vinen en fantastisk struktur, er velafbalanceret og har en harmoniske surhed.

Drue: 100% Cortese
Producent: Andrea Tirelli
Hvor: Colli Tortonesi
– Biovin

TESTALONGA BIANCO

Perrino har lavet en smuk vin ved at minimere brugen af tilsætningsstoffer på vingården. Vinen fermenteres med den iboende gær. Vinen har en smule skindmaceration, har et tropisk udtryk og en fantastisk balance.

Drue: 100% Vermentino
Producent: Antonio Perrino
Hvor: Ligurien
– Økovin

FILAGNOTTI

Bellotti er en visionær vinmager overbevist om sine egne ideer. Filagnotti er en vin med personlighed og en sjælden kraftig karakter. En hvidvin som er præget med gyldne nuancer, kraftig duft på næsen og høj mineralitet. Det er en modig, ekstraordinær og lidenskabelig vin.

Drue: 100% Cortese
Producent: Bellotti
Hvor: Piemonte
– Økovin

BONACREANZA

Canlibero er en vingård, der udstråler romantik, fra hver en flaske! Det er historien om et par, som er vendt tilbage til deres land for at forsætte fortællingen om vin på den oprindelige måde og kærligheden. De elsker at dyrke landet efter naturen. Det er en frugtig, aromatisk, mineralsk og frisk vin som prikker lidt på tungen.

Drue: 100 % Falanghina
Producent: Canlibero
Hvor: Campanien
– Økovin

V FOR VITTORIO

Denne vin fra Canlibero, er opkaldt efter deres søn Vittorio. Den har en intens og strålende gul farve. En lækker duft af gule frugter men noter af noget eksotisk. Den er frisk, velstruktureret og velbalanceret. Den har kun 8 dages skin-maceration.

Drue: 70% Trebbiano og 30% Fiano
Producent: Canlibero
Hvor: Campanien
– Økovin

VINO DI ANNA – VINO BIANCO

Vino di Anna Bianco ’G’ er den anden 100% Grecanico hvidvin, Vino di Anna har lavet. Druerne bliver bunket og presset i en lille rustfri ståltank. Fermenteringen sker spontant, inden aftapning tilføjes en minimal mængde svovl. Vinen har citrusnoter, især lime og grapefrugt. Frisk og livlig med høj surhed. Citrussmagene er forbundet med hvide blomster og en underliggende mineralitet fra vulkansk jordbund.

Drue:100 % Grecanico
Producent: Vino di Anna
Hvor: Sicilien, Etna
– Økovin

MONTEMARINO

Rig, kompleks og krydret vin. Aromaer af modne frugter. En vin, som har en behagelig rundhed. Bellotti udtaler selv at ”Montemarino er den mystiske kvindelige sjæl. Charmerende, ubestemt og uopnåelig”

Drue: Cortese
Producent: Stefano Bellotti
Hvor: Piemonte
– Økovin