Mousserende

Mousserende vin gør os boblende glade

Hos Pizza Propria tilbyder vi mousserende vin både sommer og vinter. Det gør vi, fordi de boblende fristelser altid kan supplere godt selskab og en god pizza.

Vi lægger gerne et par flasker til side, så du er sikker på, at der ikke er udsolgt, når du kommer til butikken – bare giv os besked først.

Lige nu har vi følgende vine på lager:

MALVASIA FRIZZANTE (SØDE BOBLER)

Malvasia er den mest dyrkede hvide drue. Ud af druen producerer Colli Piacentini en sød og mosserende Malvasia, som har et lavt alkoholindhold og høj surhed.

Drue: 100 % Malvasia
Producent: La Stoppa
Hvor: I det nord vestlige Emilia Romagna
– Biovin
Pris 210,-

ROSA DEI VENTI

Bini har produceret en skøn rosé med kirsebær-noter med en livlig skum. Næsen skiller sig ud med sine blomsterkvaliteter. Vinens fundament er præget af en frisk og sprød frugtig smag. Frisk og tilfredsstillende.

Druer: Lambrusco
Producent: Denny Bini
Hvor: Emilia-Romagna, Italy
– Økovin
Pris 210,-

RUDE, ZANOTTO (ORANGE BOBLER)

Denne mousserende vin har en stærk personlighed. Vinen er vinificeret som rødvine med maceration på skallerne i 14 dage. Resultatet er en arkaisk farve tenderende mod orange. Den anden fermentering finder sted i flasken. Du får en lækker mousserende vin, som smager af modne frugter, har en kant af tanin og en interessant smagsprofil.

Drue: Glera
Producent: Zanotto
Hvor: Veneto
– Økovin
Pris 255,-

SANDRONE, LAMBRUSCO

Up and coming vinfyr, som høster rosende ord fra anerkendte vinproducenter i Italien. Marco producerer udelukkende vin med bobler. Her har I hans Lambrusco, en frugtig sag, men stadig elegant og tør men med en livlig smag. Masser af sprøde frugter, friske grønne urter og et strejf af rabarber.

Drue: 100 % Lambrusco
Producent: Marco Lanzotti
Hvor: Mondena, Angol d’Amig nabo region til Emilia-Romagna
– Økovin
Pris 260,-

TERREBIANCHE

Vinen er produceret med naturgær i flasken efter ancestrale-metoden. Denne vin er produceret med druer, som er dyrket i 500 meters højde i regionen Emilia – ikke langt fra Modena. Vinen har en fin gylden farve med grønlige nuancer. Dufter friskt og frugtigt med noter af vilde blomster, gule frugter og urter. En skøn, frisk smag og let drikkelig. Det er en frizzante.

Drue: 75 % Pignoletto, 25% Trebbiano
Producent: TerraQuilia
Hvor: Emilia
– Økovin
Pris 260,-

LEVANTE 90

Duften afslører vinens primære drue, nemlig Malvasias aromatiske skønhed, bestående af tørrede blomster, akacie honning og tørrede frugter. Vinen er fremragende afbalanceret og tilfredsstiller din mund!

Drue: 80% Malvasia, 15% Spergola, 5% Moscato Giallo
Producent: Denny Bini / Podere Cipolla
Hvor: Emilia Romagna
– Økovin
Pris 260,-

COL TAMARIE

Vinen bliver til i Tamaríe-bakkerne i Veneto. Mousserende hvide biobobler. Druerne høstes manuelt i slutningen af september. Vinificering med oprindeligt gær og uden tilsætning af svovl, kort maceration på skindet (1-2 dage). Vinen er utrolig kompleks, frisk og lækker, prøv den!

Drue: Bianchetta, Boschera, Glera, Grapariol, Perera & Verdiso
Producent: Col Tamarie
Hvor: Veneto
– Biovin
Pris 275,-

FRANCIACORTA ”BRUT NATURE

Seriøst glas bobler i stil med god Champagne. Tør og mineralsk med undertoner af grønne æbler og ristet brød.

Druer: Chardonnay & Pinot Noir
Producent: AZ.AGR. 1701
Hvor: Lombardia
– Biovin
Pris 300,-

BIRICHÈN

I bakkerne ved Bologna dyrkes druerne til denne vin biodynamisk. Druerne høstes i begyndelsen af september for at sikre en afbalanceret syre og friskhed i vinen. Det er en vin der bringer glæde og samvær.

Drue: 100 % Grechetto Gentile
Producent: Al di là del Fiume
Hvor: Emilia-Romagna
– Økovin
Pris 325,-

LA BANDA (ROSÉ BOBLER)

Natur med natur på. Vinen er meget ustabil og skal håndteres meget gelinde. Vinen er fra den unge Lanzotti og er værd at prøve, hvis du spørger os. Spørg personalet om, hvordan du skal åbne den. Vinen er lækker, frugtig og funky! Lækkerier for en slik!

Drue: 100 % Lambrusco druer
Producent: Marco Lanzotti
Hvor: Mondena, Angol d’Amig nabo region til Emilia-Romagna
– Økovin
Pris 355,-

MUNI – ARIONE

Højt opppe på en bakke i Veneto finder du Piccinis fantastisk vingård. På Gården produceres der fuldstændig organisk og biodynamisk. Denne mousserende vin er produceret næsten identisk med Champagne, dog på den meget lokale drue Durella. En sand uberørt perle, hvis farve og liv er fantastisk.

Drue: 100% Durella
Producent: Daniele Piccinin
Hvor: Veneto
– Økovin
Pris 415,-

Hvis du har spørgsmål til vinene, skal du være velkommen til at spørge os til råds.