Orange vin

Orange vin – det er aftensol på flaske

Pizza Propria tilbyder orange vin fra en lang række natur-, øko- og biovin-producenter. Da der er stor efterspørgsel på vinene, forandres vores vinkort ofte, og vi forsøger at holde det opdateret her på siden.
Hvis du vil være sikker på, hvad vi har på hylderne, før du kommer på besøg, skal du være velkommen til at ringe til os.

Lige nu tilbyder vi følgende vine:

CATAVELA VdT BIANCO, 2016

Vinen kaldes en rare white blend. Frisk, blomstrende vin med let tørhed. Vinen har 4 dages maceration.

Druer: Malvasia, Marsanne og Ortrugo
Producent: Giulio Armani
Hvor: Emilia Triple A, i det nordige Toscana
– Biovin
Pris 220,-

DINAVOLINO VdT BIANCO, 2015

Vinen er en meget struktureret orange vin, som er frisk og livlig. Smager af hvide blomster, hvid frugt med en fin og ret struktur. 4 ugers maceration.

Druer: Malvasia, Marsanne og Ortrugo
Producent: Giulio Armani
Hvor: Emilia Triple A, i det nordige Toscana
– Biovin
Pris 250,-

VINO DEL POGGIO

Denne vin har næsten et års maceration på ståltank. Det er en absolut orangevin! Mørke noter af tørret orangeskal, pinjekerner og jern. Tanninholdig uden af være bitter, strukturdrevet men ikke udtørrende. Vinen er ikke filtreret.

Drue: 100% Malvasia
Producent: Andrea Cervini
Hvor: Emilia-Romagna
– Biovin
Pris 382,-

COENOBIUM

Er produceret på et kloster i Lazio. Vinplanterne vokser i en vulkansk jordbund, som giver en god mineralitet til vinen. I forbindelse med produktionen af vinen fermenteres vinen med skallerne. Det er en frisk, frugtig vin, produceret af klosterets nonner med hjælp fra en Giampiero Bea.

Drue: Trebbiano, Malvazia, Verdicchio
Producent: Monastero Suore Cistercensi
Hvor: Lazio
– Økovin
Pris 265,-

IASTEMMA

”Iastemma” betyder blasfemi på italiensk og henviser angiveligt til den frihed Canlibero har taget sig i vinificering af Falanghina druen. Her har man haft en 5 måneder lang macerationsproces. Vinen har en intens gul farve, og den dufter at modne frugter, blomster tilsat lidt aromatiske noter. En elegant og frugtig vin, med god friskhed og smag.

Drue: 100% Falanghina
Producent: Canlibero
Hvor: Campania
– Biovin
Pris 400,-

LA CERRETINA

Orange på den biodynamiske måde, er hvad denne vin afspejler. Den lyserødbrune-orangefarve og smagene afspejler vinens kontakt med skinnet. Hvor lang tid vides ikke men nok til at den dufter himmelsk. Frisk hø, kamille og æble er bl.a. hvad der kan noteres. En smuk vin.

Drue: Trebbiano og Malvasia
Producent: Pacina
Hvor: Toscana
– Økovin
Pris 400,-

DINAVOLO

Dinavolo er en orange vin med mindst 6 måneder skindmaceration. Vinen har en orange-gylden farve. Den er fremstillet af typiske druer og vinificeret i rustfrit stål uden tilsætningsstoffer. Den er frisk, rig og frugtagtig med en intens aromatisk kompleksitet, en vigtig mineralitet og lette taniner.

Drue: Malvasia, Marsanne og Ortrugo
Producent: Giulio Armani
Hvor: Emilia Triple A, i det nordige Toscana
– Biovin
Pris 425,-

LA MALIOSA

Denne orangevin er produceret af gamle lokale druesorter. Den har 4 ugers maceration og 12 måneders lagring på træfade. Vinen dufter af gule, meget modne frugter, honning, safran og spidskommen. Blød med et lidt bitter note.

Drue: Procanico, Ansonica og Greco Piccolo
Producent: Antonella Manuli
Hvor: Toscana
– Økovin
Pris 444,-

BRESSAN – PINOT GRIGIO

Denne vin er født af kærligheden til landet hvor familien Bressan er vokset op i næten tre hundrede år. Vinen har haft 30 dages skindkontakt før gæringen starter. Pinot Grigioens frugtighed er stadig bevaret, den har en flot syre og en lang mineralsk eftersamg.

Drue: 100 % Pinto Grigio
Producent: Bressan
Hvor: Friuli
– Biovin
Pris 470,-

DEMÛA

Vinen gennemgår en lang maceration på op til 9 måneder i egetræsfade, og tilføjes ikke gær. Vinen smager af en kompleks buket af hvide frugter, rosmarin og appelsin og er en tør men samtidig elegant vin.

Drue: Verdea, Timorassa, Riesling italiensk, mfl.
Producent: Stefano Bellotti
Hvor: Piemonte
– Biovin
Pris 475,-