Rødvin

Rødvin er skønt!

Pizza Propria tilbyder rødvin fra en lang række natur-, øko- og biovin-producenter. Da der er stor efterspørgsel på vinene, forandres vores vinkort ofte, og vi forsøger at holde det opdateret her på siden.
Hvis du vil være sikker på, hvad vi har på hylderne, før du kommer på besøg, skal du være velkommen til at ringe til os.

Lige nu tilbyder vi følgende vine:

TOSCANA ROSSO ”TRONCONE” LE RAGANALE

Masser af modne røde bæraromaer og lette undertoner af oliven og læder. Det er en lettere, lysere og friskere Sangiovese end normalt.

Drue: 100 % Sangiovese
Producent: Le Ragnaie
Hvor: Toscana
– Økovin
Pris 195,-

TREBBIOLO ROSSO, 2015

Vinen har bløde blomstrende smage og afrundes med karakteristiske kirsebæraromaer.

Druer: 60 % Barbera & 40 % Bonarda
Producent: La Stoppa
Hvor: I det nord vestlige Emilia Romagna
– Økovin
Pris 230,-

SEMPLICEMENTE, VINO BELLOTTIROSSO

Vinen gæres i en kombination af gamle tønder, rustfrit stål og i alderen store tønder på 3-6 måneder. Vinen er meget speciel og vil udfordre de fleste med sin smag. Hvis, du er til funky vin, er den lige noget for dig!

Druer: Rare blend – Vejledende blanding – 35 % Dolcetto, 60 % Barbera,
5 % other
Producent: Cascina Degli Ulivi – Stéfano Bellotti
Hvor: Piedmonte
– Økovin
Pris 230,-

BARBERA D’ALBA, CASCINA DELLE ROSE

Elegant og frugtig vin med masser af bærsmag. Nuancer af bl.a. skovbund, lakridsrod, tørrede blomster og så en super saftig frugtighed a la blåbær og brombær.

Drue: 100 % Barbera
Producent: Cascina della Rosa
Hvor: Piemonte
– Økovin
Pris 235,-

MAI DIRE MAI

Er du til kraftig vin, så er den her noget for dig. Mai dire Mai, ”aldrig sig aldrig”, er en vin som har været på fad i 11 mdr. Den har en skøn rød farve og en lækker fylde i munden. Smukke mørke bæ-noter, rigtig solmodne brombær og solbær.

Drue: 100% Cabernet Sauvignon
Producent: Bera Vittorio E Figli
Hvor: Piemonte
– Biovin
Pris 250,-

VALPOLICELLA SASETI

Vinen er rubinrød i farven med lilla refleksion og dufte af røde frugter som kirsebær og saftige røde blommer, samt et strejf af bitterhed. På ganen er frugten vinøs. Vinplanterne gror i jord med kalksten, hvilket tydeligt kommer til udtryk i vinens mineralitet og den velsmagende og friske finish.

Drue: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta
Producent: Monte Dall’ Ora
Hvor: Veneto
– Økovin
Pris 259,-

NEBBIOLO ”PERBACCO”

Tæt, tør, elegant og flot struktureret vin. Typisk for druen, så er den relativt lys med et godt tanin-bid, men samtidig med en masse nuancer og dybde. Toner af bl.a. blommer, the, tørrede blomster, jern og fugtig skovbund.

Drue: 100 % Nebbiolo
Producent: Vietti
Hvor: Piemonte
– Økovin
Pris 285,-

”5”

Oprindeligt blev denne vin kun solgt på Giovanna Morgantis vingård, fordi den hovedsagelig blev skabt af druer fra yngre og mindre velplacerede vinstokke. Men med erhvervelse af endnu en vinmark har ”5” taget mere alvorlige toner. Vinen produceres af fem druer – heraf dens navn. Vinen er fermenteret i stål og tilbringer derefter et år på træfade. Farven er intens rubinrød med frugtagtige og krydrede noter. Bløde taniner og stærk surhed. En fantastisk drik.

Drue: Mest Sangiovese, lidt Colorino,Cillegiolo, Mammolo, Fogliatonda
Producent: Podere Le Boncie
Hvor: Toscana
– Økovin
Pris 320,-

FORADORI

Elisabetta Foradori er i dag et biodynamisk flagskib i Italien. Hendes amforavine besidder en uhørt naturlighed, balance og perfektionisme. I denne vin har hun anvendt en meget lokal drue ved navn Teroldego. Super lækker vin, let tørhed, mørke bær, ren lækkehed.

Drue: 100 % Teroldego
Producent: Elisabetta
Hvor: Trentino
– Biovin
Pris 350,-

RONCO MALO, 2013

Barbera er en mørkhudet vindruesort, der findes i flere italienske vinregioner, og er en af de tre mest almindelige plantede rødvinsdruer i Italien efter Sangiovese og Montepulciano. Babera har en naturlig høj surhedsgrad som supplerer smagen af kirsebær super godt.

Drue: 100 % Barbera
Producent: Vittorio Bera e Figli
Hvor: Piemonte, region Babera d’Asti
– Økovin
Pris 350,-

NOBIUS

Nobius fra Trinchero er en rødvin lavet på Nebbiolo-druen, og det er en vin, du ikke må gå glip af! Det er en vin med højt niveau, som har en usædvanlig intensitet. Druerne kommer fra et forsigtigt og bæredygtigt landbrug. Vinen fermenterer spontant i stålbeholdere. Trinchero forfiner vinen i tre år i slaviske egetønder. Næsen er kompleks, krydret, mineralsk. Når du smager den, er der fuld smæk på de mørke bær og taninen – det er en vin i balance.

Drue: 100% Nebbiolo
Producent: Trinchero
Hvor: Piemonte
– Økovin
Pris 360,-

”KAOS”, DAVIDE BENTIVEGNA

Naturvin i topklasse fra vulkansk terroir, uendeligt nuanceret. Krydret og mørk i frugten men alligevel saftig og frisk. Vinen er ufiltreret og naturlig.

Druer: Nerello Mascalese & Nerello Cappucio
Producent: Etnella
Hvor: Etna-Sicilien
– Biovin
Pris 365,-

ROSSO DI MONTALCINO

Slank og kølig rød frugt fra en af Montalcinos højest beliggende vingårde. Flot mineralitet og et komplekst aftryk af jord, rosmarin og læder. En pæn portion sødme i den røde frugt, som giver et charmerende og imødekommende udtryk. Vinen lagrer ca. 18 mdr. på botti inden aftapning.

Drue: 100 % Sangiovese
Producent: Le Ragnaie
Hvor: Toscana
– Økovin
Pris 400,-

BARBERA DELLA STOPPA

Kraftig vin med noter af mørke bær, kan have tendens til at dufte lidt af læder og landlighed. Vinen er ufiltreret.

Druer: 100 % Barbera
Producent: La Stoppa
Hvor: I det nord vestlige Emilia Romagna
– Biovin
Pris 400,-

ROSSETTO ALTURA VIGNETO

Vinen vokser i Maremme-bakkerne. På gården høster man druerne manuelt, og vinen har skindkontakt i 48 timer. Fermenteringen opstår spontant ved kældertemperatur i stålbeholdere. Vinen er frugtig, mineralsk og en rigtig madvin!

Druer: Sangiovese
Producent: Francesco Carfagna
Hvor: Toscana, Maremma-bakkerne
– Økovin
Pris 560,-

BRUNELLO DI MONTALCINO, LE RAGNAIE

Stor vin! Dyb og intens med fuldmoden næsten sødmefuld frugt og bløde taniner. Vinen har masser af nuancer af bl.a. skovbund, blomme, læder, urter m.m.

Drue: 100 % Sangiovese
Producent: Le Ragnaie
Hvor: Toscana
– Biovin
Pris 625,-

MUNJEBEL ROSSE – CS

Denne rene Nerello Mascalese kommer fra Cornelissens vingår i Contrada Zottorinoto, mere specifikt i sektionen Chiusa Spagnola, der ligger lavt i dalbunden. Den er en smule skjult i et amfiteater som er omgivet af lava. En unik vingår plantet omkring 1925. Vinen er dyb, tannisk og lidt mere bagud og Nebbiolo-ish, hvis man sammenligner med Cornellissens andre cru’er.

Drue: 100 % Nerello Mascalese, fra forskellig vinmarker
Producent: Frank Cornelissen
Hvor: Etna, Sicilien
– Biovin
Pris 750,-

MUNJEBEL ROSSE – VA

Denne rene Nerello Mascalese er en blanding af Cornelissens tre højeste vinmarker, Tartaraci, Monte Dolce og Pettinociarelle. Vinen udtrykker smukt værdien og præcisionen af de gamle vinstokke. Den mest burgundiske af Cornelissens vine.

Drue: 100 % Nerello Mascalese, fra forskellig vinmarker
Producent: Frank Cornelissen
Hvor: Etna, Sicilien
– Biovin
Pris 750,-